Unica sterker in industriële automatisering met acquisitie Brainpact

21 mei 2019

Technisch dienstverlener Unica heeft zijn organisatie uitgebreid door de acquisitie van Brainpact. Met de overname van het in industriële automatisering gespecialiseerde softwarebedrijf versterkt Unica zijn kennis en ervaring op het gebied van industriële dienstverlening. De kerncompetenties die gebundeld zijn in het cluster Unica Industry Solutions, worden door de acquisitie van Brainpact verder verstevigd.

Brainpact is sinds 1995 actief op het gebied van software voor industriële automatisering. PLC-besturingen, SCADA-/HMI-toepassingen en MES-systemen worden op maat en klantspecifiek ontwikkeld. Brainpact levert diensten aan onder meer de veevoeder- en voedingsmiddelenindustrie, metaalindustrie, petrochemie en logistieke sector.

Versterking van specialisme

Unica is met het bedrijf Unica Industry Solutions al geruime tijd actief op het gebied van industriële oplossingen en werkt voor diverse opdrachtgevers al jarenlang samen met Brainpact. In 2017 werden de kerncompetenties op het gebied van industriële automatisering al uitgebreid dankzij de acquisitie van Pro-Fa Automation. De overname van Brainpact betekent een verdere versterking van dat specialisme. Gecombineerd met de kennis van industriële hardware en industriële processen, kan Unica zijn industriële klanten meer toegevoegde waarde bieden.

Brainpact wilde het dienstenpakket verbreden en de continuïteit van het bedrijf waarborgen en zocht daarom aansluiting bij een grotere organisatie met een bewezen track record op het gebied van industriële automatisering. Door de overname door Unica kan Brainpact zijn klanten een breder dienstenpakket leveren en meer continuïteit bieden. Brainpact profiteert als onderdeel van Unica van veel ervaring en slagkracht in industriële oplossingen en van de stabiliteit van de meer dan 85-jarige technisch dienstverlener.

Speerpunt in groeistrategie

John Quist, CEO van Unica, noemt de industriële dienstverlening een van de speerpunten in de groeistrategie van zijn bedrijf. “Juist in de complexe industriële wereld, waarin systemen bedrijfskritisch zijn voor de productie en concurrentiepositie, hebben wij veel kennis en ervaring. De acquisitie van Brainpact past in het toenemende belang van automatiseringssoftware in het industriële proces. We zijn blij dat we met deze acquisitie die kerncompetentie van ons bedrijf verder versterken.”

Uitgebreid portfolio

Ton Peeters, directeur/eigenaar van Brainpact, ziet er naar uit om de samenwerking met Unica als onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions voort te zetten. “De goede samenwerking in de afgelopen jaren vormt een uitstekende basis voor de acquisitie. Als onderdeel van Unica kunnen we een volgende stap maken. Dit geeft ons bijna 25-jarige bedrijf de kans om de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en onze klanten te bedienen met een uitgebreider dienstenpakket.” Ton Peeters blijft aan bij Brainpact, samen met zijn partner Anja Linskens, die een prominente rol speelt in het bedrijf.

De overname van Brainpact past in de strategie van Unica om de gespecialiseerde activiteiten verder te verbreden. In de afgelopen jaren versterkte Unica zijn organisatie onder meer met de bedrijven Boele Fire Protection (2018), Dotwood (2018), Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015). Brainpact blijft als onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions opereren vanuit het eigen kantoor in Venray. Daarbij wordt de samenwerking met de collega’s van Unica Industry Solutions in het nabijgelegen Venlo de komende tijd geïntensiveerd.

Over Unica

Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters en meer dan 2.500 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Voor meer informatie: www.unica.nl.

Terug naar overzicht