Werkwijze & Diensten
Met onze softwareoplossingen brengen we productiesnelheden omhoog, reduceren we kosten en verhogen we de kwaliteit van de bedrijven die we ondersteunen. Voordat we aan de slag gaan met het optimaliseren van jouw bedrijf, gaan we graag eerst in gesprek. Voor elke specifieke situatie creëren onze engineers een op maat gesneden plan met als doel de gewenste situatie te realiseren.
Om tot een verbeterde situatie te kunnen komen is het van belang om de huidige situatie in kaart te brengen. Tijdens de inventarisatiefase betrekken we ook de mensen op de werkvloer door met hen in dialoog te treden. Veelal levert dit waardevolle informatie op wat zorgt voor een kwalitatief beter advies richting de automatiseringsoplossing.
Gedurende de ontwerpfase worden één of meerdere oplossingsrichtingen uitgewerkt en overlegd, waarbij rekening wordt gehouden met alle eisen en wensen. De uiteindelijk gekozen automatiseringsoplossing wordt vervolgens door onze engineers vakkundig uitgewerkt in een functioneel ontwerp (FO/FDS). Pas nadat je als klant het FO/FDS hebt goedgekeurd wordt gestart met de ontwikkeling van de software.
Aan het einde van de ontwikkelfase vindt een Factory Acceptance Test (FAT) plaats. Door deze test, veelal met behulp van simulaties, krijg je een goed beeld van de daadwerkelijke werking van de software. Wanneer de resultaten van de FAT zijn verwerkt zal de software uiteindelijk geïmplementeerd worden, waarna een Site Acceptance Test (SAT) volgt. De planning voor de inbedrijfstelling wordt altijd van tevoren afgestemd met jou als klant, aangezien wij begrijpen dat we afhankelijk zijn van situationele omstandigheden en de aard van alle werkprocessen.
Wij gaan verder dan enkel het aandragen en implementeren van gerichte oplossingen. Om ervoor te zorgen dat alle processen optimaal blijven presteren bieden we dan ook services als 24/7 bereikbaarheid, online back-up service, periodiek onderhoud en automatische updates van besturingssystemen en ontwikkelomgevingen als optioneel af te nemen diensten aan.
ENGINEERING
Als het om het ontwerpen van systemen gaat, nemen wij onze klanten graag de zorg voor engineering uit handen. Uitgangspunten voor de architectuur van een systeem zijn altijd de wensen, normen en randvoorwaarden die jij als klant hebt en stelt. Dit, aangevuld met onze kennis, inzichten en ervaring vormen het uitgangspunt voor het functioneel ontwerp. De hierin vastgelegde werking en functionaliteiten vormen de basis voor het verdere ontwikkeltraject. Ook specifieke elektrotechnische en hardware engineering nemen wij graag voor jouw bedrijf uit handen, waardoor een effectieve overgang van deze fase naar de ontwikkelfase gegarandeerd is.

PLC-BESTURINGEN
Brainpact heeft jarenlange ervaring met bijna alle merken PLC’s (Programmable Logic Controllers) voor besturingen bij tal van industriële en logistieke processen. Ons team van engineers is expert op het gebied van PLC-techniek en werkt merkonafhankelijk. Uiteraard adviseren we je graag bij de keuze van de juiste PLC, maar passen ons aan wanneer er een specifieke voorkeur is voor een bepaald merk.
Wij ontwikkelen besturingssoftware voor procesbesturingen en machinebesturingen in allerlei sectoren. Op maat gemaakt zodat het precies past bij jouw bedrijf.

SCADA-/HMI-TOEPASSINGEN
Human Man Interface (HMI) en Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) oplossingen vormen de volgende logische schakel om bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Grafische overzichten van procesdata, alerts, data-logging, trending en allerlei rapportfuncties leiden tot optimalisatie, effectiviteit en efficiency. Voor elke situatie en voor elk vraagstuk werken onze experts graag aan een oplossing die binnen jouw organisatie past.

MES-SYSTEMEN
Een goede beheersing van het productieproces is voor veel bedrijven een grote uitdaging en vaak van levensbelang voor het bedrijfsresultaat. Onze MES-systemen (Manufacturing Execution System) vormen hierbij een belangrijke sleutel naar succes. Ze zijn voor veel bedrijven een cruciale schakel in de bedrijfsautomatisering. Door het MES-systeem ontstaat een veel beter inzicht in het productieproces. Hierdoor is het mogelijk om op allerlei facetten tijdig bij te sturen. Door de interface met ERP- en PLC-systemen wordt de productieomgeving aan het kantoor gekoppeld. Naast kwaliteitsverbetering en efficiencyvoordelen (minder inputs) maakt deze koppeling inzicht in KPI’s mogelijk en daarmee dus een beter beheer van het gehele proces. Ook voor tracking en tracing is het MES-systeem van grote waarde. Via de MES-laag van de automatisering kunnen data van productieprocessen en van -producten worden vastgelegd en op elk gewenst moment worden opgeroepen. Hiermee kan in veel gevallen prima worden voldaan aan de steeds strengere wet- en regelgeving.
