Bedrijven Unica Industry Solutions bundelen industriële domeinkennis

14 april 2022

Vijf industriële specialisten bundelen dit voorjaar hun krachten. De bedrijven Brainpact, PCT Koudetechniek, Pro-Fa Automation, Van Kempen Koudetechniek en Unica Industry Solutions lanceren in april een gezamenlijk portfolio waarmee end-to-end solutions aan de industriële sector geleverd kunnen worden. De vijf bedrijven zijn de afgelopen jaren al als cluster samengebracht binnen moederbedrijf Unica en laten de gecombineerde kennis nu ook in hun portfolio tot uiting komen.

Als een van de grootste technisch dienstverleners in Nederland investeerde Unica de afgelopen jaren intensief in het uitbreiden van de kennis van industriële toepassingen. De industrie kent als hoogtechnologische sector immers andere standaarden als het gaat om continuïteit, automatisering en conditionering. Binnen het speciaal daarvoor ingerichte cluster Unica Industry Solutions is de kennis over dit domein steeds verder verbreed. De basiskennis van werktuigbouwkunde was al geruime tijd uitgebreid met deskundigheid op het gebied van elektrotechniek en hardware engineering. Mede door acquisities kwam daar de afgelopen jaren omvangrijke expertise in industriële automatisering, procestechnologie, software en koudetechniek bij. Dankzij al deze industriële domeinkennis kan het cluster turn-key totaaloplossingen realiseren voor onder andere de voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische, logistieke, maak-industrie en machinebouw.

Om te benadrukken dat alle disciplines die nodig zijn voor het opereren in het primaire proces in eigen huis aanwezig zijn, laten de vijf bedrijven die samen het cluster Unica Industry Solutions vormen dat ook in hun portfolio tot uitdrukking komen. Als ‘part of Unica’ kunnen ze immers de vakspecialisten van hun zusterbedrijven inzetten om klanten meer toegevoegde waarde te bieden. Zodoende kan Unica Industry Solutions opereren als dé partner voor industriële opdrachtgevers in het verwezenlijken van doelstellingen op het gebied van productie- en procestechnologie. Uiteraard blijven de vijf bedrijven hun specifieke oplossingen ook gewoon als losse diensten aanbieden.

De gecombineerde diensten die Brainpact, PCT Koudetechniek, Pro-Fa Automation, Van Kempen Koudetechniek en Unica Industry Solutions kunnen aanbieden zijn gepresenteerd op www.unica.nl/industry-solutions.

Terug naar overzicht