Scherpenhuizen

Nieuwbouwproject Besturing DC Scherpenhuizen: im/export, verpakken, op-en overslag en distributie van verse groente en fruit

Voor het distributiecentrum met een vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter, realiseerde Brainpact het elektrotechnisch ontwerp met daarop volgend de besturing van alle machines en processen,alsmede de koppeling naar het ERP systeem.

Vanuit drie schakelkasten worden middels enkele plc's de machines bestuurd met mogelijkheid tot remote monitoring. De besturing omvat de aan- en afvoer van fust naar de verpakkingslijnen van waaruit deze met stapelaars en liften worden afgevoerd naar palletizers.  Voor de beheersing van de bedrijfsprocessen is, middels toepassing van ons MES concept Mixas, de koppeling met het ERP gerealiseerd. Ons systeem zorgt er o.a. voor dat orderbestanden en bestellingen vanuit het ERP systeem van Scherpenhuizen worden doorgestuurd naar het PLC systeem. Door de interface met ERP- en PLC-systemen is de productieomgeving aan het kantoor gekoppeld. Dit is voor Scherpenhuizen een cruciale schakel in de bedrijfsautomatisering en een belangrijke sleutel naar succes. Naast kwaliteitsverbetering en efficiencyvoordeel is inzicht in KPI's mogelijk en daardoor betere beheersing van het totale proces. 

Klik hier voor artikel in vakblad "Logistiek en Verpakkingen".

Klik hier voor video

 

Naar overzicht