Havens Graanhandel NV

Complete fabrieksautomatisering op het gebied van PLC / HMI / MES voor alle locaties

Brainpact is al vanaf de start dé automatiseerder voor HAVENS en ontwikkelde de complete besturing van de fabriek (PLC), user (web) interface en koppelingen met de kantooromgeving met behulp van MIXAS, ons modulaire MES-concept. Met behulp van Automatische Voertuig Identificatie (AVI) is ook de transportschakel in de automatisering geïntegreerd voor nog verdergaande verbetering van kwaliteit en efficiency.

Volledige koppeling met ERP

De door BRAINPACT gerealiseerde automatiseringen omvatten alle lagen van de productie. Zo worden de hamermolens, de persen, voorverdichters, mengers, mixers en alle product transportmiddelen aangestuurd door de automatiseringen van BRAINPACT. Alle machines die gebruik maken van recepten of productafhankelijke instellingen worden door MIXAS voorzien van de juiste informatie. Door de volledige koppeling met het ERP-systeem van HAVENS kunnen orders, ingegeven in het ERP-systeem, direct geproduceerd worden in de fabriek. MIXAS zorgt voor deze koppeling en verbindt alle gegevens over recepten, orders en klantspecifieke wensen met elkaar zodat elke order volgens de wensen van de klant geproduceerd kan worden. MIXAS zorgt uiteraard voor Tracking en Tracing conform de GMP+ en HACCP-normen en houdt eveneens de voorraden in de gaten.

Automatische Voertuig Identificatie (AVI)

Om wachttijden en transportbewegingen tot een minimum te beperken zijn de vrachtwagens uitgerust met een uniek systeem waarbij op een tablet alle informatie voor de chauffeur beschikbaar is. De chauffeur wordt via de tablet geïnstrueerd over de te beladen producten en kan zo snel communiceren met de expeditie medewerkers. Door toepassing van Automatische Voertuig Identificatie is het wegen van de vrachtwagens eenvoudig, snel en door de chauffeur zelf uit te voeren. Door de live koppeling met het navigatiesysteem van de vrachtwagens weet MIXAS waar de vrachtwagens zich bevinden en kan deze informatie gebruikt worden voor planning en instructies aan de chauffeurs.

Automatische Route bepaling

Om de continuïteit van de silo-installatie te kunnen waarborgen is de MIXAS Route Service toegepast. Binnen een fractie bepaalt de Route Service de snelste route uit 14.500 mogelijkheden waarbij componenten met storingen automatisch worden gemeden. Naast het bepalen van de snelste route, denkt de Route Service een stap verder om te kunnen waarborgen dat een volgende route tegelijkertijd actief kan zijn. Hierdoor zal er een schip, vrachtwagen of heftruck niet onnodig hoeven te wachten. 

Hans Graat, Bedrijfsleider bij Havens Graanhandel: 

"Reeds vanaf de start van het bedrijf Brainpact in 1995 is er een intensieve samenwerking met Havens. Op gebied van automatiseren wordt met grote regelmaat overlegd om te komen tot een op maat gesneden uitwerking. Aangezien we bij Havens hoge eisen stellen aan onze processen en producten is ook service van groot belang. Met Brainpact hebben we daarin een partner waar we op kunnen vertrouwen."

 

 

Naar overzicht