Bedrijven Unica Industry Solutions bundelen industriële domeinkennis

14 April 2022

Vijf industriële specialisten bundelen dit voorjaar hun krachten. De bedrijven Brainpact, PCT Koudetechniek, Pro-Fa Automation, Van Kempen Koudetechniek en Unica Industry Solutions lanceren in april een gezamenlijk portfolio waarmee end-to-end solutions aan de industriële sector geleverd kunnen worden. De vijf bedrijven zijn de afgelopen jaren al als cluster samengebracht binnen moederbedrijf Unica en laten de gecombineerde kennis nu ook in hun portfolio tot uiting komen.

Als een van de grootste technisch dienstverleners in Nederland investeerde Unica de afgelopen jaren intensief in het uitbreiden van de kennis van industriële toepassingen. De industrie kent als hoogtechnologische sector immers andere standaarden als het gaat om continuïteit, automatisering en conditionering. Binnen het speciaal daarvoor ingerichte cluster Unica Industry Solutions is de kennis over dit domein steeds verder verbreed. De basiskennis van werktuigbouwkunde was al geruime tijd uitgebreid met deskundigheid op het gebied van elektrotechniek en hardware engineering. Mede door acquisities kwam daar de afgelopen jaren omvangrijke expertise in industriële automatisering, procestechnologie, software en koudetechniek bij. Dankzij al deze industriële domeinkennis kan het cluster turn-key totaaloplossingen realiseren voor onder andere de voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische, logistieke, maak-industrie en machinebouw.

Om te benadrukken dat alle disciplines die nodig zijn voor het opereren in het primaire proces in eigen huis aanwezig zijn, laten de vijf bedrijven die samen het cluster Unica Industry Solutions vormen dat ook in hun portfolio tot uitdrukking komen. Als ‘part of Unica’ kunnen ze immers de vakspecialisten van hun zusterbedrijven inzetten om klanten meer toegevoegde waarde te bieden. Zodoende kan Unica Industry Solutions opereren als dé partner voor industriële opdrachtgevers in het verwezenlijken van doelstellingen op het gebied van productie- en procestechnologie. Uiteraard blijven de vijf bedrijven hun specifieke oplossingen ook gewoon als losse diensten aanbieden.

De gecombineerde diensten die Brainpact, PCT Koudetechniek, Pro-Fa Automation, Van Kempen Koudetechniek en Unica Industry Solutions kunnen aanbieden zijn gepresenteerd op www.unica.nl/industry-solutions.

Diese Nachricht teilen

15 Juni 2023

90-JARIG BESTAAN UNICA

Sinds 2019 is Brainpact  als industrieel automatiseerder onderdeel van Unica Industry Solutions, dé partner voor industriële opdrachtgevers op het gebied van procestechnologie.   

Weiterlesen

1 Dezember 2021

Onze nieuwe financiële controller

Maak kennis met onze nieuwe, maar ervaren financial controller: Yolanda Aarts! 

Weiterlesen

1 Juli 2020

Brainpact bestaat 25 jaar!

Een verrassende weekstart! Een spontane actie van ons team om elkaar fysiek te ontmoeten en ook te vieren dat het deze week 25 jaar geleden is dat het bedrijf is opgericht.

Weiterlesen

11 Mrz 2020

24/7-service: meer dan een trend?

Het verlenen van 24/7-servicediensten is iets wat Brainpact al bijna 25 jaar doet. In die zin niets nieuws en van ‘een trend’ is volgens ons dan ook geen sprake. Toch is een aantal jaren geleden vanuit de samenleving een verandering ingezet,...

Weiterlesen